Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odpověď na veřejný dopis paní Slívové a nejen jí.

Vážená paní Slívová, Váš dopis (1) je sice adresován prezidentu republiky, ale protože na něj jistě neodpověděl, pokusím se o to sám.Stěžujete si na nesnesitelné podmínky života v ČR a viníte za tento stav hlavu státu.

Ač vám komunisté, kteří mají údajně na rukou lidskou krev jak píšete, minimálně jednou za měsíc na školení pro nestraníky vtloukali do omrzení skutečnost, že kapitalista vykořisťuje pracující a není s ním možná žádná sociální dohoda, pilně jste zvonila klíči a ve svobodných volbách volila opakovaně příslušné liberální strany. Volba není jen právo, je to také, a to především zodpovědnost Z toho plynoucí důsledky nesete proto vy sama a všichni ti, kteří volili liberální strany.
Když už jsme u voleb: Četla jste někdy podrobně před volbami jejich programová prohlášení? Nevolila jste náhodou politiky pouze podle toho jak sympaticky se na Vás z plakátu křenili? Četla jste v životě jeden jediný zákon, platný v tomto státě? Zejména ústavu? Víte že máte svoboduprojevu a shromažďování? Už jste toho někdy využila? Znáte Vašeho poslance či místního zastupitele ve Vašem volebním obvodě? Kolik hodin jste nadávala na politické poměry a kolik vteřin jste diskutovala s jinými nad možnostmi nápravy? Co jste pro to aktivně udělala? Váš otevřený dopis je pouze stížnost, a neobsahuje jediný politický a sociální požadavek. Je tudíž bezpředmětný, neboť jste nedokázala říci co chcete. Základem práva je projev vůle. Váš Nářek do této kategorie nespadá.
Proč nevyužijete Vaší možnosti se sdružovat a nezaložíte spolek na kontrolu poslance či radního ve Vašem volebním obvodu? Založte mu webovou stránku. Tam můžete klást kolektivní požadavky voličů, které je povinen jako Váš volený zástupce v parlamentu, či v radě zastupitelů prosazovat. Pojem zastupitel je od slova někoho zastupovat, v tomto případě občany v jeho volebním obvodu.Budete-li sama, nezmůžete nic. Z Vašeho dopisu ale vyplývá že jistě seženete velké množství stejně nespokojených občanů. Povolejte ho k veřejné schůzi s voliči. Umyjte mu tam hlavu, udělejte z toho zápis na webu, uložte mu veřejně úkoly, které musí ve Vašem zastoupení prosazovat na schůzi parlamentu či zastupitelstva. Spojte se se sousedními volebními obvody. Požadujte po něm písemnou zprávu jak uložené úkoly plnil. Když to neudělá, začněte mu hrozit, že ho příště nezvolíte. Vystavte mu veřejně na webu osobní hodnocení jeho činnosti. Poslanec za Váš obvod či místní zastupitel není Bůh na Olympu a nesleduje ze zákona vlastní zájmy, ale je povinen iniciativně prosazovat ty Vaše a Vašich spoluobčanů. Jestliže sleduje pouze vlastní osobní zájmy, tak pouze proto, že mu to umožníte vlastní občanskou pasivitou. Takže opět je odpovědnost za žalostný stav sátu a společnosti na Vaší straně. Vaší pasivitou, nadáváním na vládu a poměry ve státě jste toho sama příčinou.
Proč se nesdružíte a veřejně neformulujete požadavky na politické strany s tím, že kdo je převezme do volebního programu, tu stranu budete volit .Budou-li vás tisíce, jistě budou tyto požadavky do volebních programů převzaty. Zatím si počínáte jako host v exkluzivním lokále. Necháte si bez objednávky předložit Menu dle libosti vedení lokálu, na které pak nadáváte. Začněte „vařit“ vlastní polívčičku. Stav je takový, že podnikatelská kasta klade požadavky a ti ostatní sakrují v hospodě. Právní stav je takový, že jestliže něco chcete, musíte uplatnit nárok, například jak uvedeno výše. Dejte veřejně požadavek na politické strany, uložte vašemu poslanci aby zrušili novelu pracovního zákoníku, zrušili školné a zápisné, zrušili soukromé připojištění, prodloužení lhůty odchodu do důchodu.
Že nemáte z čeho žít? Proč chodíte po obchodech a tiše zuříte nad nestoudnými cenami obchodníků? Proč nezuříte nahlas a to hodně nahlas! Proč nepožadujete u pokladny slevu? Kde je napsáno, že musíte akceptovat a zaplatit co si ziskuchtivec zamane? Každý turek perfektně ovládá smlouvání o ceně. Že se to s plným vozíkem v sámošce nedá? Ale dá!! S panem vedoucím na prodejně a to hodně hlasitě.
Že to jsou nereálné nesmysly? Proč se klaníte před zbohatlíkem který Vás obírá o peníze a s opovržením se díváte na kverulanty? Dnes jsou národními hrdiny političtí kverulanti: pan Havel, Dienstbier a ostatní, tzv. disidenti, neboť oni dokázali nastolit vládu a poměry, na které si nyní ztěžujete. Následujte jejich příkladu v oblasti sociální. Takže žádné nesmysly.
Vezměte si příklad z vašich romských spoluobčanů. Já je osobně velmi obdivuji. Ne pro to jak mnozí žijí a jaký mají poměr k čistotě, ale pro to, jak se dokázali perfektně zorganizovat, jak dopodrobna znají svá práva skutečná i domnělá, jak si je dokáží na společnosti vynutit. Každý Rom zná bravurně zákony vlastní země, zatímco ostatní se na něj dívají s opovržením a jsou přitom v tomto směru naprostými analfabety.Za těchto podmínek může v Čechách úspěšně a pohodlně vládnout  každý ignorant.Takže nebrečte, běžte k nim na školení, čtěte platné zákony, rozvíjejte Vaše právní vědomí.
Ztěžujete si, že vám berou lidskou důstojnost.
I ta je garantována v ústavě. Žalujte. Žalujte stát, poslance. Že nemáte peníze na právníka? Tak se na něho složte. On také jistě zuří nad poměry ve státě. Jistě vám poskytne právní pomoc ve formě právního poradenství. On už najde možnost jak se domoci práva. Uplatňujte aktivně Vaše práva. Uvědomte si, že podle ústavy z vás pochází veškerá moc ve státě, neboť jste jeho lid a občané. To není fráze, to je soudně vymahatelné právo. Sdružujte se. V kolektivu je síla. To už vám taky kdosi vtloukal do hlav. Jenže to jste na školení nedávali pozor, nebo na to zapomněli.

S přátelskými pozdravy J.P. Kroupa.

 (1) Veřejný dopis paní Slívové ve formátu pdf jsem uveřejnil na svém webu v části postřehy  http://www.postrehy.eu/index.html

 

Autor: Přemysl Kroupa | sobota 28.4.2012 7:51 | karma článku: 15,16 | přečteno: 960x
  • Další články autora

Přemysl Kroupa

Napsáno do šuplíku.

Tento článek byl napsán před dvěma léty, kdy tehdy USA zahájily hospodářskou válku, jako ochranu před zničujícími importy. Doba potvrdila, co napsáno níže.

23.2.2019 v 8:15 | Karma: 7,84 | Přečteno: 222x | Diskuse| Ekonomika

Přemysl Kroupa

Vyslechněme obě strany.

Tato zásada je pevně zakotvena všude tam, kde lze jen v náznaku nalézt alespoň stopy základního smyslu pro spravedlnost s cílem neublížit nevinnému.

19.11.2016 v 8:07 | Karma: 8,12 | Přečteno: 417x | Diskuse| Společnost

Přemysl Kroupa

Klaus- Konvičkův syndrom.

Český národ trpí nesamostatností a stupidním diktátem EU, který nebere zřetel na zájmy členských států. To se týká zejména problematiky imigrace z muslimských zemí.

4.6.2016 v 7:58 | Karma: 11,01 | Přečteno: 855x | Diskuse| Politika

Přemysl Kroupa

Pražská kavárna, sluníčkáři a spol.

Ve Spolkové Republice Německo vznikla nová politická strana pod názvem AfD. Jejím hlavním tématem je ostré odmítnutí přílivu migrantů do spolkové republiky.

14.5.2016 v 8:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Přemysl Kroupa

Budeme pracovat až do smrti?

Česká a s ní celá evropská populace stárne spolu s prognózami, že populace v aktivním věku neuživí stále rostoucí a déle žijící populaci lidí v důchodovém věku.

2.4.2016 v 7:59 | Karma: 20,48 | Přečteno: 644x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.