Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Naše křesťanská tradice.

Jestliže chtějí muslimové žít v křesťanské Evropě, musí se přizpůsobit křesťanské tradici.Bude zajisté zajímavé se trochu blíže na tuto tradici podívat.

Mnozí lidé, kteří jsou konfrontováni s Islámem, sáhnou po Bibli. Málo kdo ví, že Bible, hlavně Nový Zákon je soubor textů, který dostal konečnou podobu na koncilech, vedených římskými císaři.
Konečnou podobu Bible musíme hledat někde kolem r. 381 n. l. Uvážíme-li, že konečnou podobu dostala Bible až 381 let po narození Krista, který nezanechal jedinou písemnou zprávu, pak zcela nutně musí text Bible představovat soubor vybraných textů, tudíž soubor představ pozdějších autorů. Jen pro představu. Jak by vypadal soubor zákonů, kdyby byl ústně postulován r. 1651 a dostal písemnou formu až v roce 2012 na základě ústního podání, či různých fragmentárních záznamů.
Kdo otevře Starý zákon, dočte se hned  na počátku, že zemi stvořil Bůh.
Když odcházíme z kostela, tak nás kněz vyprovodí slovy: In nomine Patris, et Filii, et Spirutus Sancti amen. Čili ve jménu Otce, i Syna, i ducha svatého amen. Jak to přijde, že máme najednou trojjediného Boha, když Starý zákon se zmiňuje o jednom.
Rozpor je v tom, že Deasatero přikázání praví: „V jednoho Boha věřiti budeř“ Ježíš jakožto syn boží je také Bůh. Čili máme dva, což odporuje Desateru. To vedlo k zarputilým hádkám biskupů.
Syn Konstantina Velikého, Constantinus II. nařídil během své vlády po nekonečných sporech biskupů na synodech a koncilech někdy v letech 353-361, že Ježíš není žádný Bůh.
Přiklonil se totiž k ariánství, které popíralo božskou podstatu Ježíše. Spory ale pokračovaly dále až
do nástupu vlády  císaře Theodosia I. Ten nařídil na koncilu svolaném do Konstantinopole r. 381 z moci úřední, po staletých hádkách biskupů, z vlastní, a ne z boží vůle, že Bůh bude od nynějška trojjedinný, a kdo se vzepře, ten bude fyzicky zničen. Čili naše křesťanská tradice dostala na základě  správního aktu hlavy státu trojjedinného Boha, a to po 381-letech od narození Krista. To je také důkazem, že nikoliv Búh stvořil člověka, ale naopak, člověk stvořil Boha, alespoň toho křesťanského.
Jeho kruté zákonodárství, namířené ke konečnému zničení antické, klasické kultury je všeobecně známo. Postupem doby zavládlo v Říši Římské vzdělanostní temno. Byly zavřeny světské školy, divadlo a divadelní umění bylo položeno na úroveň činnosti démonů (sv. Augustinus).
Kromě několika mnichů vládl v celé křesťanské Evropě hluboký analfabetismus.
V dílech křesťanských autorit se nachází tvrzení, že vědy, především antická filozofie, matematika a ostatní přírodní vědy jsou svody démonů, zcela nepotřebné pro obyčejného člověka. Argumentovalo se tvrzením, že nejvyšší a konečnou pravdu vnukl Bůh apoštolům, kteří byli prostí a  nevzdělaní lidé.

(5.kniha, kapitola 5.:Jak se dá dokázat, že matematici provozují bezpředmětnou, zbytečnou vědu:)V této kapitole napadá Augustinus astronomy, protože se zabývají astrologií, příčemž tvrdí že jediný, kdo zná budoucnost je Bůh.
Kritické myšlení a bádání bylo pod trestem nahrazeno vírou a dogma.
Jak se to v díle sv. Augustina hemží démony, ukazuje nástin názvů kapitol z jeho dodnes církví uznávaného díla:
Kniha5.:
kapitola 15: Démoni vládnou nad lidmi ani tak díky jejich vzduchu podobného těla ale kvůli vznešenému bydlišti.
Kapitola 16: Názory platonika Apuleia ohledně mravního obsahu a konání démonů
kapitola 17 Duchové od jejichž neřestí musí být člověk osvobozen...
kapitola 18 Co to je za víru, která učí, že se musíme ucházet o přízeň Bohů prostřednictvím démonů.
Kapitola 19 Bezbožnost  umění magie, která se těší ochraně démonů.
Kapitola 20 Jak je neuvěřitelné, že bohové(rozumněj antičtí) vstupují raději do styku s démony, než s lidmi.
Někteří psychiatři došli na základě rozboru textů sv. Pavla a sv. Augustina k přesvědčení, že oba církevní otcové trpěli s největší pravděpodobností na schizofrenii, takže dnes by byli pacienty psychiatrické léčebny.
Za zmínku stojí dílo papeže Řehoře I.(590-604), kdy líčí, jak jeptiška spolkla čerta, který seděl na salátovém listu jenom proto, že jej napřed nepožehnala křížem.(4)
Jak vysvětloval svatý Augustinus otroctví ukazuje následující citát:
Nikdo není z podstaty, jak Bůh původně stvořil člověka, otrokem jiného člověka, nebo hříchu.
Přesto nese v sobě otroctví charakter trestu, je řádný produkt zákona, který přikazuje zachovat přirozený pořádek a zakazuje jeho porušení, neboť kdyby se porušil tento zákon, nebylo by nic k odpykání trestu otroctví.
Několik srovnání Islámu a křesťanství:

Proč Bůh odměňuje a trestá.
Islám:
Hlavní these spočívá v tvrzení, že Alláh a jeho konání není pro normálního smrtelníka pochopitelné a vysvětlitelné. Jako příklad uvádí pokus vysvětlit slepci od narození rozdíl mezi červenou a zelenou barvou. Dále vyvozuje, že jakožto stvořitel má Alláh nad námi absolutní moc, z čehož vyplývá, že jestliže nás stvořil, pak mu prostě patříme. „...na rozdíl od svobodného světa, kde každý může dělat svinstvo jak by chtěl, pokud tím nejde na nervy druhým. Tito lidé nejsou schopni pochopit, že existuje někdo, kdo může nařídit, co můžeme a nemůžeme konat.“ Z toho vyvozuje tvrzení, proč Alláh trestá a odměňuje: „Trestá z pozice spravedlnosti, a odměňuje z milosrdenství.“ (1)
Křesťanství:
Naproti tomu stojí tvrzení sv. Augustína:(2)
Nevíme podle kterého úsudku Bůh činí, popřípadě dopouští, při čemž ztělesňuje nejvyšší sílu, nejvyšší moudrost, z něhož vychází nejvyšší spravedlnost  a každá slabost, každá nepozornost, každá nespravedlnost je vyloučena, ale také se z toho učíme k naší spáse neklást žádnou velkou váhu  na dobro či zlo, což je zcela očividně dobru i zlu společné, učíme se usilovat pouze o dobro,a vyhnout se špatnému, které je pouze vlastní zlu.
Ochrana před nežádoucím početím:
Islám:
Islám povoluje ochranu před početím v případech zdravotního ohrožení ženy, chce-li žena mít delší přestávku mezi porody, v případě že kojí apod. Není dovolena kastrace, vnitroděložní tělíska apod. Použití kondomů je muslimům povoleno. Není povoleno (je hřích), chce-li žena, nebo rodina zůstat bezdětná z finančních, či profesních důvodů. Islám považuje Coitus interruptus (Přerušovaný pohlavní akt) za zcela běžný milostný akt a tudíž žádný hřích. Proto povoluje Kondomy. Libido z pohlavního aktu není hřích(3)
Jakou pozici zaujímá v tomto směru křesťanská tradice není třeba dále komentovat..
Do dnešních dnů se církev svatá neprokousala ani k tomu, aby povolovala kondomy jako ochranu před AIDS.
Upevnění křesťanství způsobilo nástup hluboké kulturní temnoty, zvané středověk, které trvalo téměř 1000 let až do doby renezance. Pokud říkáme křesťanská tradice, pak se díváme na danou problematiku očima pokročilého osvícenství. Křesťanská tradice je tudíž tradice Inkvizice, upalování čarodějnic, křižáckých válek, hluboké víry v existenci démonů a ďábla, promítající se do období Třicetileté války, a přetrvává v základních kánonech až do dnešní doby. Její postoj k vědám a kritickému myšlení lze dokumentovat seznamem zakázaných knih (Libri prohibiti). Jen pro zajímavost: Heinrich Heine se dostal na seznam zakázaných knih na základě udání knížete Metternicha, zatím co dílo K. Marxe a Engelse, vč. Manifestu na tomto seznamu není.
Závěr:
Z uvedeného vyplývá, že není zrovna moudré se v konfliktu s muslimy odvolávat na křesťanskou tradici. Navíc je nutno zkoumat, zda za „Alim“, či „Mehmedem“, kteří mediálně propagují džihád, nestojí nějaký pan „Medek“ z Hlasu Ameriky s cílem rozsévat náboženskou nenávist a tak získat sympatie pro politiku NATO v muslimském světě. Jestliže česká vláda hodlá v rámci vyrovnání vrátit církvím majetek, pak finančně podporuje křesťanskou tradici hlubokého středověku. Je zřejmé, že by měla následovat Josefa II. Marii Terezii, Bedřicha Velikého a konečně Velkou Francouzskou Revoluci v jejich osvícenství a sekularizaci církevního majetku.
Pro osvěžení  a diskuzi post skriptum:
Myslím, že by každá česká buchta, která nakynula díky nemírnému jídlu a pití do váhy nad 100 kg, by měla nosit povinně burku, a to z estetických důvodů.
(1)Pierre Vogel: Proč Bůh trestá:http://www.youtube.com/watch?v=P2nJApzuZFw&feature=relmfu(2)Augustinus: Dvacet dva knih o božím státě.
http://www.google.de/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0CIABEBYwCA&url=http%3A%2F%2Fwww.unifr.ch%2Fbkv%2Frtf%2Fbkv91.rtf&ei=nSveT-bLD8PE0QXI2ITICg&usg=AFQjCNEmXQw-xzmLi6VSeVpoMPtb63G-Og&sig2=oZWuvPqDV3MFLd8LCrd_rA
(3)http://www.youtube.com/watch?v=LOQTyVUc6ig&feature=related(4)Rolf Bergmeier Schatten über Europa

Autor: Přemysl Kroupa | sobota 23.6.2012 7:46 | karma článku: 11,19 | přečteno: 1313x
  • Další články autora

Přemysl Kroupa

Napsáno do šuplíku.

Tento článek byl napsán před dvěma léty, kdy tehdy USA zahájily hospodářskou válku, jako ochranu před zničujícími importy. Doba potvrdila, co napsáno níže.

23.2.2019 v 8:15 | Karma: 7,84 | Přečteno: 222x | Diskuse| Ekonomika

Přemysl Kroupa

Vyslechněme obě strany.

Tato zásada je pevně zakotvena všude tam, kde lze jen v náznaku nalézt alespoň stopy základního smyslu pro spravedlnost s cílem neublížit nevinnému.

19.11.2016 v 8:07 | Karma: 8,12 | Přečteno: 417x | Diskuse| Společnost

Přemysl Kroupa

Klaus- Konvičkův syndrom.

Český národ trpí nesamostatností a stupidním diktátem EU, který nebere zřetel na zájmy členských států. To se týká zejména problematiky imigrace z muslimských zemí.

4.6.2016 v 7:58 | Karma: 11,01 | Přečteno: 855x | Diskuse| Politika

Přemysl Kroupa

Pražská kavárna, sluníčkáři a spol.

Ve Spolkové Republice Německo vznikla nová politická strana pod názvem AfD. Jejím hlavním tématem je ostré odmítnutí přílivu migrantů do spolkové republiky.

14.5.2016 v 8:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 1567x | Diskuse| Politika

Přemysl Kroupa

Budeme pracovat až do smrti?

Česká a s ní celá evropská populace stárne spolu s prognózami, že populace v aktivním věku neuživí stále rostoucí a déle žijící populaci lidí v důchodovém věku.

2.4.2016 v 7:59 | Karma: 20,48 | Přečteno: 644x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Pád zhýralého náměstka otřásl Moskvou. Pod Šojguem se houpe židle

25. dubna 2024

Premium Ruskou politickou scénu rozvířil největší korupční skandál od začátku války. Zatčení náměstka...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.