Otevřený dopis paní Vojtekové.

20. 06. 2015 8:00:25
Vážená paní Vojteková, mohu Vás ujistit, že žádná občanská válka v Německu nehrozí. (1)Pár intelektuálně zaostalých sice demonstrují, občas něco zapálí ale to není ani zdaleka žádná předzvěst občanské války.

Tudíž nic jak obyčejná propaganda smíšená s patologickou hysterií. Jeden fakt ale na počátek: Moc mezi lidi nechodím, mám zdravotní problémy, ale kam se podíváš, všude nějaký cizinec. V celku přívětiví lidé. Kdyby všichni cizinci odešli z Německa, pak nevím, kam bych chodil na kebab či lamacun, kdo by mně ošetřoval v nemocnici, doručil poštu či objednané zboží, kde bych nakoupil čerstvou zeleninu, nechal opravit šatstvo, nechal ho vyčistit, kdo by seděl v kase v supermarketu, kam bych chodil na pizzu či dobrý zmrzlinový pohár. O čínské restauraci ani nemluvě. Imigranti jsou dnes prakticky všude.

Problém antipatií vůči cizincům spočívá ne v případech, kdy cizinci žádají o azyl, ale v případech, kdy profesionální bandy z východních zemí EU pořádají loupeživé výpravy do SRN. Kradou auta, vylupují byty, přepadávají lidi na ulici. Specializují se na staré a nemocné. To zde kdysi nebylo. Situace je tak vážná, že se na venkově formují občanské hlídky. Z východních zemí EU přišli lidé, kteří pěstují stejný životní styl, jak jej známe z ghet v ČR. Jedná se tudíž o jakýsi export v rámci EU, mimo jiné také z České Republiky. To k sympatiím určitě nevede. To je hlavním důvodem k růstu nacionalismu, u některých až k šovinismu. Obyčejný člověk příliš nerozlišuje.

"Co přinese budoucnost nelze s určitostí říci, ale co bezpečně známe, je minulost. Problémem je narůstající šovinismus. Onehdy jsem četl Písně kosmické od Nerudy. Udělalo se mi jednoduše zle. Tak šovinistické texty jsem už dlouho nečetl. Zhnusen jsem ten škvár odložil. To lze říci i o K.H. Borovském a ostatních buditelích také. Když se Praotec Čech vydrápal na horu Říp a viděl zemi oplývající mlékem a strdím, potom viděl krajinu, kterou obhospodařovali tehdejší germánské kmeny. Historicky je tudíž prokázané, že už tehdy šlo o etnickou čistku, která se dočkala smutného opakování v roce 1945. Jestliže procítěně zpíváte kde domov můj, pak tento leží někde mezi Volhou a Uralem, později v oblasti Dněpru. Historicky vzato jste emigrantka, nenávidějící ty současné. Čeští buditelé byli zaslepení šovinisté bez širšího politického rozhledu. Zřejmě se tyto tendence nesou až do dnešní doby. S určitou formou šovinismu se lze současně setkat i v Německu. Je ale skrytá a projevuje se šikanováním na úřadech, hlavně v zaměstnání. Evropský šovinismus je neblahým dědictvím napoleonských válek. Navenek se nyní projevuje euroskepticismem.

Generelně lze říci, že migrace obyvatelstva byla , jest a bude. Je dána rozdílným potenciálem životní úrovně. Čím je tento větší, tím intenzivnější je proud emigrantů. To lze velmi dobře vidět na hranici mezi Mexikem a USA. Na jedné straně chudo až černo, na druhé straně plot jak za doby socialismu. Inu hranice něje korzom. Co zcela neberete v úvahu je skutečnost, že po léta až do roku 1998 existovala poměrně silná emigrace na západ. (Masovou emigraci za dob první republiky a to z hospodářských důvodů jste zcela pominula.) Sám jsem byl toho přímým svědkem. Tehdy měl západ speciální program na přijímání emigrantů ze soc. zemí. Jednalo se především o USA, Kanadu a Austrálii. Cílem bylo odčerpat kvalifikované pracovní síly. Žádná západní země nikdy nevydala žádného emigranta zpět. (Zapomněla jste, že více jak jak 90% imigrantů dnes bude posláno zpět.) Drtivá většina Čechů odešla pouze proto, že si chtěli zvýšit životní úroveň. Někteří leželi celý den v posteli a občas zvedli ruce s prohlášením, že tyto již nebudou nikdy pracovat, neboť na západě ještě nikoho nenechali zemřít hladem. Jeden řezník se v Traiskirchenu chlubil, kolik tisíc vydělal měsíčně na podvodech při prodeji masa s tím, že daleko předčil svého otce, který vedl lahůdkářství. Jeho nástrojem korupce bylo dobré, vybrané maso a hlavně játra, což mu zajišťovalo beztrestnost. Byl přesvědčen, že na Západě se bude mít ještě lépe. Když nabídl ve Vídni majiteli restaurace, že naporcuje řízky na místo předepsaných 200 150 gramů, tak ho málem vyhodil, čemuž se značně divil. Jeho dopisy z Kanady byly potom dost zoufalé. Politické motivy tehdejších emigrantů byla tehdy pouze kamufláž. Ale ještě jedna historická skutečnost: po Druhé světové válce přišlo do Německa několik milionů válečných utečenců a etnických vyhnanců. Byli násilně ubytováni do rodin, neboť Německo bylo celkově rozbombardováno. Mí příbuzní dodnes vzpomínají, jak byli až nepřátelsky přijati. Vše se časem urovnalo a bez občanské války.
Závěr

Na místo hysterických výlevů by jste se měla zabývat řešením problému. V prvé řadě je nutno si uvědomit, že většina uprchlíků pochází z oblastí, kde Západ vede, nebo vedl přímo, či nepřímo válečné operace. Česká republika se servilně účastní. Kdo bombarduje a střílí, iniciuje vnitřní rozvrat, musí se postarat o válečné uprchlíky, které tak říkajíc vyrobil sám. Takže přestaňme nesmyslně střílet a rozvracet nepohodlné vládní systémy a lidé nebudou mít potřebu utíkat. Přestaňme si programově vyrábět nepřátele, Rusko je toho zářným příkladem. Začněme investovat a ne vykořisťovat rozvojové země. Najdou-li lidé doma práci, která je uživí a zvýší si tím životní úroveň, potom je do ciziny nic nepotáhne. Korupce v rozvojových zemích nesmí být nástrojem podnikatelských praktik nadnárodních korporací a součástí politiky západních vlád. Musí být prohlášena za zločin proti lidskosti. Stát se musí starat o vznik nových pracovních míst. Drtivá většina antipatií vůči cizincům spočívá v konkurenci na pracovním trhu. Zde se rýsují dlouhodobé problémy. Hlásí-li se na stejné místo Ali a Hans, pak zaměstnavatel příjme Hanse a Aliho odmítne. Průzkumy v Německu toto jednoznačně potvrzují. Já jsem s tím měl víc jak trpké zkušenosti. Sám jsem to zažil na vlastní kůži. Ali musí napsat několikanásobně více žádostí o místo, než náš Hans. Výsledkem je pocit diskriminace, časem rezignace a pád do sociální sítě. Zde je jen krůček k radikalizaci. Takže ne ti co k nám přicházejí, ale my sami jsme příčinou přílivu imigrantů a z toho vznikajících sociálních problémů. A proto pouze my můžeme tento problém vyřešit, jak uvedeno výše.

S přátelskými pozdravy

J.P.Kroupa

(1) http://vojtekova.blog.idnes.cz/c/432974/Nemecko-na-pokraji-obcanske-valky.html

Autor: Přemysl Kroupa | sobota 20.6.2015 8:00 | karma článku: 14.54 | přečteno: 1558x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.01 | Přečteno: 582 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2035 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
Počet článků 127 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1279
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. ) Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající. To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...