Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kraken

5. 6. 2009 18:11
s Rimem mate pravdu,

ale je treba si uvedomit, ze si spoustu provincii podmanil vojensky a taky s epodle toho choval.

Myslim, ze EU neni spatna idea, kdyby vznikala prirozene a pravomoci se formovaly dle realnych potreb statu a obcanu. Kdyby se vytvorila struktura, ktera by nechala vetsinu veci na obecni urovni a jen veci primerene by se predavaly vyse. Bohuzel EU jde presne opacnou cestou - cestou byrokracie, absolutne prebujele regilace a totalitnosti. A to je myslim urcite spatne. Mozna to bude fungovat kratkodobe, ale o to vice to krachne dlouhodobe.

0 0
možnosti

krpjan

5. 6. 2009 19:39
Re: s Rimem mate pravdu,

Vážený pane Kraken,

Historicky jediná cesta k integraci do větších sátních celků byla válečná.

Zde se však nabízí, v historii ojedinělá šance provézt integrační proces mírovou cestou. Většina válečných konfliktů v Evropě byla vedena snahou udržet na evropském kontinentě stav rovnováhy. Staletí jsme to zkoušeli proti sobě, nyní máme možnost to zkusit spolu.Dějiny všech států ukazují stále jedno: pouze dobře organizovaný stát s dobře fungující správou (dnes hanlivě byrokracií) byl životaschopný a zajistil občanům mír a prosperitu. To však vyžadovalo vždy ještě jednu podmínku:Zájmy státu, celku, byly kladeny nad zájmy jednotlivců. V okamžiku, kdy začaly být kladeny osobní zájmy nad zájmy státu, došlo bez vyjímky k úpadku. Správa státu odstraňuje entropii systému, popřípadě ji udržuje na snesitelné úrovni.

Jako příklad bych uvedl Bedřicha Velikého a Josefa II zakladatelů mod státní správy.

:-)

0 0
možnosti

Wolf778

5. 6. 2009 1:29
Také tuhle historickou šanci rád promarním

Takže zlé a egoistické evropské státy spolu válčily. Hmm. Zato Římská říše a Alexandr Veliký, to jsou přímo symboly míru :-) Dále - když se dnes Česko a Polsko rozhodnou pro radar, tak je to špatně, protože to poškodí vztahy ostatních států s Ruskem. Zato kdyby tu byla silná evropská vláda, tak se to Česku, Polsku a USA jednoduše zatrhne, což je dobře, protože...? Protože to nepoškodí vztahy Německa s Ruskem, patrně. Trojský kůň nemá šanci, EU si rozvracet nedáme. Heh - co že to nemáme propásnout? No nic.

 

Je pěkné pozorovat, jak nám ta integrace vesele pokračuje, smlouva nesmlouva. Vždyť kdopak by se byl ještě před pěti lety nadál volání po silné centrální evropské vládě :-/

0 0
možnosti

lokutus

4. 6. 2009 23:57
Euroskepticismus

Euroskepticismus vychází z historických zkušeností poslední tisícovky let. Čtu historii a vnímám fakt, že takové zkušenosti jsou k nezaplacení.

Aneb, býti nadšeným svazákem je fajn, avšak po čase sám pochopíte, proč nebýti Jasánkem.

0 0
možnosti

Fikos

4. 6. 2009 23:53
Rád jí promarním

:-)[>-]

0 0
možnosti

dajana.p

4. 6. 2009 23:54
Re: Rád jí promarním

R^[>-]

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

4. 6. 2009 22:57
Tenhle úhel pohledu

opravdu nikdo nezmínil. To oceňuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.