Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Petr Johan

2. 8. 2009 21:28
paradox

Když nemáte jako podnikatel zisky, nemůžete neustále zaměstnávat tolik lidí, co v době, kdy zisky z obchodů byly.

Jestli tomuto někdo nerozumí, tak proč se pouští do diskuze o ekonomice ?!?

V roce 1997 proběhly velké protestní akce proti vládě ODS, převážně vedené jejich odpůrci v řadách různých odborových svazů převážně Odborového svazu železničářů z důvodu plánované privatizace regionálních tratí a plánovaného propouštění z řad zaměstnanců Českých drah. K demonstracím se tehdy přidaly i jiné odborové svazy. Vyústěním těchto demonstrací byla demise vlády.

To, co se odehrálo za následné vlády růžových bylo naprosto to samé, jen pod jinou rouškou a řekl bych ještě horší způsobem. Ten pán, co nám sliboval v čele ČMKOS lepší zítřky, se jich dočkal nejspíše jen on sám s podporou ČSSD, jelikož teď zasedá v Bruselu.

Všem co chtějí lepší zítřky, doporučuji pracovat na sobě a nespoléhat se na podporu okolí, většinou se k Vám otočí zády hlavně s růžovoučkým úsměvem.

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 8. 2009 19:16
Švarc-systém

je i dnes běžně užívanou formou zaměstnání, jen se to obchází přes smlouvy o spolupráci. Legalizace by neznamenala žádnou reálnou změnu, jen jednodušší papírování.

0 0
možnosti
N

Novotnak

2. 8. 2009 19:14
Zase nesmysly

V případě, že podnikatel potřebuje udržet kvalitní zaměstnance nebude snižovat mzdy, ztratil by je a ti by šli jinam. V případě, že je zaměstnanec špatný a fláká se, proč by měl mít garantovánu minimální mzdu? Každý zaměstnavatel potřebuje dobré zaměstnance. V případě, že by se zrušila minimální mzda znamenalo by to sice u některých zaměstnanců nižší nástupní platy, ale na stranu druhou by to znamenalo téměř nulovou nezaměstnanost těch, co pracovat chtějí!!! A to je to nejdůležitější!

0 0
možnosti
JN

crupier

1. 8. 2009 22:16
To je zas blábol

Pro Vás je zisk evidentně sprosté slovo, nazýváte ho sponzorským darem podnikatelům, ale pokud by se Vám podařilo poskytování těchto "darů" zminimalizovat nebo úplně zrušit, nikdo podnikat nebude a co budou ti Vaši "sponzoři" pak dělat je mi záhadou. Jistě, šlo by se vrátit k socialismu, ale ten prostě ekonomicky proti kapitalismu neuspěl. A důkaz je snadný, za socialismu tu byla celkem velká emigrace na západ, ale opačným směrem se ti "sponzoři zlých kapitalistů" jaksi nehrnuli, i když by jej soudruzi jistě rádi uvítali a nikdo by po nich na hranicích nestřílel. Reálné chování lidí, víc než jakékoli kecy, dokazuje, kde se žilo líp. Na to taky ten slavný socialismu dojel, ne na lidská práva. Lidi by klidně jezdili na dovolenou jen do socialistických zemí, kdyby tam byly služby jako na západě a smířili by se s tím, že pravdu můžou říkat jen v soukromí, kdyby byli obchody plné kvalitního a dostupného zboží. Ono pak by je soudruzi klidně pouštěli i na západ, nebyl by důvod tam zůstávat.

0 0
možnosti
PK

krpjan

2. 8. 2009 9:24
Re: To je zas blábol

1) Nízké mzdy, mízká koupěschopnost, nízká výroba. Tím se dostáváte do poměrů, které kritizujete.

2) Není mi jedno, jak se s mými penězi naloží. Nemíním ve formě zisku platit pánům podnikatelům jejich dům, auto, dívky nejstaršího řemesla, párty a už vůbec ne sponzorské dary ODS, kterou považuji za zločineckou organizaci.

3) Chci, aby byly zisky, které platím transferovány do společensky prospěšných investic, jako jsou školy, komunikace, sociální zabezpečení, investice do státních podniků. Jste zřejmě zastáncem hospodářské soutěže, já take, jenže kapitál má monopolní postavení tím, že je výlučně v soukromém vlastnictví. Je nutno ho postavit do prostředí hospodářské soutěže se státním kapitálem.

Jaksi to v tom kapitalismu nefunguje. Deficit 200 miliard, prý žijeme nad poměry.Nezdá se Vám, že se vracíme zpět do socialistických poměrů?

No moc výkonní nejste.S přátelskými pozdravy Krpjan

0 0
možnosti
DI

ibid

1. 8. 2009 15:32
zvadlýho....

0 0
možnosti
D

da.rock

1. 8. 2009 11:52
Pravda

R^

0 0
možnosti
MK

taras

1. 8. 2009 9:47
Proti faktům

jsou žvásty ODS jenom propagandistickým blábolením, a já pořád doufám, že konečně už jednou budou modroptáci potrestáni za zjevně neevropský a mnohdy i zcela kriminální charakter jejich řádění.

0 0
možnosti

vteck

1. 8. 2009 9:36
pěkné

Dobře napsané, vhodně doplněné příklady. Dal jste si práci a zasloužíte aspoň karmu :) Vit Safranek

0 0
možnosti
T

tromi

1. 8. 2009 9:04
skvělé

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.