Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

medvěd brtník

20. 9. 2009 13:46
To je jako vyhánět čerta ďáblem.

Znamená to, že váš Němec hledá stejný lék jako Rus v r. 1917? A co jako tím získá? Že budou všichni kolem chudí? Ostatně nebyl-li Němec hloupý, snažil se naučit i něco jiného, než jen montovat auta. I v Německu jsou možnosti nejrůznějších rekvalifikací a večerních škol, takže kdo nesedí na zadku, jistě se uživí. Kromě toho ten Němec může mít manželku, která také pracuje, případně širší rodinu, která v nouzi pomůže. To je výhoda soudržné rodiny. Ostatně v krizi je právě soudržná rodina to nejcennější. Prostě je potřeba zapnout mozek a nečekat a zhůry něco spadne. Rus to ovšem dost dobře neumí, protože to v podstatě v dějinách nezažil. To je rozdíl mezi Rusem a člověkem z demokratického státu. Také Němec nemusí zůstat v Německu a může se rozjet za prací jinam. Kolik Němců našlo práci i v našich firmách? Kolik jich dnes zde vlastní půdu nebo přímo hospodaří? Vždyť jejich možnosti jsou veliké, jen člověk nesmí spoléhat na stát, nebo vlastníka. Musí vzít život do svých rukou. To je svoboda.

0 0
možnosti
PK

krpjan

20. 9. 2009 15:53
Re: To je jako vyhánět čerta ďáblem.

Od 54 let nahoru Vás nikdo nepřeškolí, nemáte naději najít zaměstnání. V některých oborech je to již od 35. tet! To není Němec, to jsou tisíce Němců, Španělů a Belgičanů pouze v případě Opel. Přeškolení stojí peníze z daní, které podnikatelé nechcou platit. Levněji vyjde přeškolit ty výkonné na taxikáře. Budou-li ale jezdit jak podnikají, tak budu raději chodit pěšky kanálama. 

Německo opouští ročně na 120 000 lidí.

SVIBODA NENÍ DOPLÉCET NA BEZOHLEDNOST KAPITÁLU.

0 0
možnosti
PP

ippokorny

20. 9. 2009 11:49
Já jsem nepochopil, jak je možné srovnávat Rusa,

který neměl žádné právní a sociální jistoty a nikdo mu negarantoval třeba obydlí, s Němcem, který má nárok na sociální dávky a obydlí, a to vše na jisté minimální úrovni (třeba obydlí nesmí být plesnivé). To jako byste srovnával naše příjemce sociálních dávek, kterým se nevyplácí pracovat, s tím ruským rolníkem.  P.P:

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

20. 9. 2009 8:57
Po roce 1918 na Nansenův pas

v Paříži, Praze, Brně atd   žilo spousta bělogcardějců, kteří byli vlastně s nama proti nám, když se to vezme dialekticky.Bylo jim jedno, jestli půdu vlastní Grigorievič nebo kolchoz... Drobní lidé se měli za Stalina lépe než ted..

0 0
možnosti
J

jirkaknop

20. 9. 2009 9:00
Re: Po roce 1918 na Nansenův pas

Drobní lidé se měli za Stalina lépe než teď? Jako ti ubožáci,co je hnali proti tankům s pistolí? Nebo ti vystěhovaní třeba z Krymu? Znáte vůbec něco z dějin SSSR,že tady takto plácáte? Vám bych doporučoval KLDR. Tam je to teď pro "drobné lidi" stejné jako za Stalina.

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

20. 9. 2009 8:55
Vypadá to, že jste upadl do bahna revisionismu

francouziu po trevoluci chtěli volnost, svornost bratrství/L egalité, liberté, fraternité/* Místo toho

 začal Robespiere popravoval kde koho..

0 0
možnosti
J

jirkaknop

20. 9. 2009 7:53
Spíš mi vychází

že všechno zlo pochází z Ruska.

0 0
možnosti
K

krosita

20. 9. 2009 7:51
nedivme se

že v tom strašným guláši mají komunisti takový preference

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.