Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

wildchild

15. 8. 2012 1:27
Uff... bláboly od začátku do konce...

... tragédie...8-oRv

0 0
možnosti

mevak

11. 8. 2012 20:36
Bible se nedá číst.......

.....kde to zkusil, zaplakal. A po pár stránkách Bibli odložil. Tato kniha se musí opatrně a pomalu STUDOVAT. A hlavně dávat do souvislostí s historickými fakty....  Je to práce na více než na jeden život.

1 0
možnosti

genez.

11. 8. 2012 16:17
++++

Pro zajímavost mému duchu, kde jste vyčet tyto úvahy? Nebo nám sdělujete demonstrativní zpupnost nad veškerenstvem zviditelnit své vlastní deduktivní pseudo poznání! Ježíšovo učení nemá co dočinění z historickým dění té doby! Celé učení je stavem prvé knihy genesis a druhé knihy exodu. Tyto dvě knihy jsou základem celého ustanoveného dějství pro člověka, pojednávají o věcech skrytých a pro člověka nezbytně důležitých , jsou doslova pro všechny dané neměnné. Věci, které vás čekají doslova v celé naši galaxii.

Písmo, které čtete v ,,Bibli“bylo postaveno pro zasvěceného člověka v kněžský úřad, tento kněz musel přidělenému sepsanému slovu nese ještě ústní podání o skrytém stavu, (obraz - slovo, hieroglyf – slovo, člověk – duše, JH).

Váš příklad exorcismus, Marek 5,1-20 nemá co dočinění s Ježíšovým učením, je výplodem pozdějšího člověka!

0 0
možnosti

krpjan

11. 8. 2012 18:26
Re: ++++

Z Vašeho příspěvku je vidět, že jste hluboce věřící člověk. To Vám neberu, a není také smyslem mého článku. Smyslem je nastavit zrcadlo těm, kteří bezvýhradně věří a těm, kteří čtou v Bibli protože se to teď nosí.

Pozorně jsem si přečetl Codex justinianus. Jestli byla Bible určena pro vzdělané kněze, tak proč se hádali skoro 600 let o to, co do Bible patří a jak je to s jedinným Bohem, když máme vlastně 3. Ten exorcismus patří nejen do Bible, neboŤ ta je božím slovem, ale i do dnešní církevní praxe. To je realita. Nemůžete škrtat ve slově Božím co se Vám nehodí, na obsah Bible se věří an Bock, nebo vůbec ne. Popřete existenci démonů, popřete Peklo, popřete poslední soud, co vám z Bible potom zbyde? Pěkná pověst jak Ilias a Odyssea, popřípadě o Horymírovi.

Co mi nejvíc vadí je skutečnost, že jako nežid jsem věřící druhé kategorie, neboť.  Národ Izraelský  je bohem vyvolený.

Jak je to potom s nekonečnou boží spravedlností platící v celém kosmu?

0 0
možnosti

vavil

11. 8. 2012 14:41
Karma

0 0
možnosti

apoc9

11. 8. 2012 11:37
Doba temna, hromady mrtvých a vědecký vývoj zastaven.

Dále už nemá smysl číst bláboly, které jsou dávno odhalené jako lži komunistů a různých osvícenců, kteří šířili propagandu proti křesťanství, aby dosáhli svých vizí utopistické společnosti a nemají žádnou oporu v historii.

2 0
možnosti

krpjan

11. 8. 2012 11:48
Re: Doba temna, hromady mrtvých a vědecký vývoj zastaven.

Bu bu bu! Opět se tu přehnal rudý démon. Budete také provádět exorcismus? Já bych ho nechal vtělit do Kalouska.

1 0
možnosti

2cvlad

11. 8. 2012 11:14
Blábol.

1 0
možnosti

habit-.!..

11. 8. 2012 11:14
... vy to čtete jako dislektik beletrii...

... nebo tomu aspoň tak rozumíte - možná vám utkvělo v paměti pár slov, ale přerovnaly se do úplně jiného kontextu...

... tyhle knihy nemůžete brát tak úplně doslova,  budete-li takto pokračovat, za chvíli tady rozcupujete Ferdu Mravence, protože to je taky jedna lež vedle druhé...

... na otázku "co nám Bible dala" je jednoduchá odpověď - stačí se podívat, co dala světu křesťanská kultura a co mu daly ty ostatní - podívejte se do světa, kde a jak lidé žijí, ohlédněte se, kde a jak se rozvíjela věda a vzdělanost, kde a jak přistupují k člověku... protože účinek čehokoli nejlépe posoudíte podle výsledků...

2 0
možnosti

Paeris Kiran

11. 8. 2012 11:19
Re: ... vy to čtete jako dislektik beletrii...

Otázka zní jestli by to Řekové a následně Římané nezvládli bez ní... Řím začal upadat zhruba v době kdy se v něm začlo křesťanství rozšiřovat.

Pak sme tu měli cca 1000 let období kdy tu byl naprostý chaos. A reálný pokrok se dostavil až v okamžiku kdy učenci začali posílat církev do háje zeleného...

4 0
možnosti

VLAKR

11. 8. 2012 11:04
Nemělo by se zapomínat

že Bible svatá jsou vlastně dvě různé knihy - Starý zákon a Nový zákon. Základy křesťanství jsou až v Novém zákonu. Obě knihy ale představují přepisy starých historických událostí a pověstí z různých zdrojů. Proto nelze jednoznačně určit, který varianta textu Bible svaté je skutečně originální. Podle toho bychom měli k Bibli také přistupovat. Brát ji jako zdroj víry nebo vědomostí, ale s určitým nadhledem a nikoli dogmaticky trvat na znění každé věty - jak to dodnes dělají muslimové s koránem.

0 0
možnosti

Faustino

11. 8. 2012 10:49
Sv. Pavel

spíš trpěl epilepsií. V Anglii se epilepsii říkalo nemoc sv. Pavla.

Podobně Mohamed (záchvaty a mdloby, když přicházel anděl zjevovat Korán).

Dopručuji knihu našeho známého psychiatra Vladimíra Vondráčka: "Fantastické a magické z hlediska psychiatrie", nebo dokumentární film "God on the Brain" (Bůh v mozku). Psychické poruchy se hojně nacházejí u zakladatelů různých náboženství.

http://www.novinky.cz/veda-skoly/265506-vedci-nasli-boha-v-ruznych-castech-lidskeho-mozku.html?ref=ostatni-clanky

0 0
možnosti

Vlad IV

11. 8. 2012 11:03
Re: Sv. Pavel

A cítíš se být úplně zdráv?  8-o

0 0
možnosti

jamijam

11. 8. 2012 10:20
Kdysi jsem bibli přelouskal,

bylo to snad tisíc stran na cigaretovém papíře.

Byl jsem opravdu vyděšený, kolik trestů, krutosti, nesnášenlivosti, násilí a pomstychtivosti v ní ze strany Boha - Hospodina je.

Znovu bych ji už nečetl!

1 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.