Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hezké je, že jsem se dozvěděl, že investice představují proud peněz. Tedy, že společnost, která nezná peníze, neinvestuje.

Naivně se domnívám, že i výroba pěstního klínu, byla investicí. Asi mě někdo tím pěstním klínem, praštil po hlavě.

0 0
možnosti
Foto

Co existuje lidská společnost, tak jak jsou bohatí  bohatý, tak jsou bohatí chudý  a tak  bohatý stát. Pokud stát, to, co vybere na daních od těch, co jsou bohatí a rozhází je za nesmyslné věci a zadlužuje se, je to jeho problém.   Zisk pomocí úvěru nelze vytvořit. To se zatím  nikomu nepodařilo Úvěr se poskytuje na něco, ale ne na zisk.RvRv

0 0
možnosti
Foto

i ten úvěr se poskytuje za účelem dosažení zisku

0 0
možnosti
Foto

Velmi úsporně a skvěle popsáno. Karma R^

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, že autor skvěle popsal metody a způsoby, které se již dějí a které vedou k tomu stavu, který kritizuje.  Pán je přesvědčený, že ty zásahy ze strany státu jsou nedostatečné, že by to chtělo víc zásahů a to je právě ten omyl, který je ale vlastní všem etatistům, ať už hájí levici, nebo pravici.  

Lidé mají sílu měnit a přizpůsobovat si svět k obrazu svému, nesmí jim ale někdo brát plody jejich práce a vnucovat jim násilím co je pro ně dobré.  Pak chudí chudnou a ti nejbohatší bohatnou ne na podnikání, ale na  pseudopodnikání financované z daních.

0 0
možnosti
Foto

Podnikání je druh lidské kreativní činnosti, které pracuje s nesdělitelnými a rozptýlenými znalostmi.  Podnikatelé k realizaci svých podnikatelských cílů tedy používají své, nebo půjčené peníze, své znalosti a svou intuici. Tím, jak podnikají, vytváří nové informace, které pak při svém podnikání využívají ostatní podnikatelé.   Jedině ti , kteří nejlépe odhadnou budoucí potřeby společnosti dosahují zisku a bohatnou.  Ostatní přicházejí o svůj majetek a krachují a jsou tak přinuceni dělat něco jiného. 

Naproti tomu stát jen vysává ze společnosti rozptýlené bohatství a realizuje cíle vládců, ať již demokraticky zvolených, nebo totalitních, nebo monarchistických.  Je jasné, že vše co tito lidé budou dělat bude neefektivní, předražené a špatné, protože projekty které rozjedou a které se ukáží být špatné, mohou dlouhou dobu udržovat právě proto, že prostředky na tyto projekty získávají zdaněním.

Jak je stát neschopný vidíme i  na příkladu tunelu Blanka. 

Problém rozvírání sociálních nůžek se jmenuje sociální stát a ti kdo ho produkují myslí a chtějí řešit poruchy ve společnosti přesně tím samým způsobem, co tu navrhujete.

0 0
možnosti
Foto

Problém, že do budování tunelu Blanka by se žádný soukromý investor nepustil, protože by mu to nepřipadalo efekitvní. Soukromé zisky z tunelu jsou tak rozptýlené, a to v čase, že zkrátka žádnému soukromému investorovi se tato akce nevyplatí. Nemůže v žádném případě si započítat zisky, vyplývající třeba se zlepšení životního prostředí.

Není náhodné, že soukromé společnosti, které investovali do Suezu, Panamy a další zkrachovaly.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS