Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Základem současného špatného stavu je neustálé kladení  administrativních překážek svobodnému přivlastňování, tedy aplikace socialistických způsobů vládnutí.

2 0
možnosti
Foto

Důvodem privatizace bylo tvrzení, že státní majetek v rukou soukromníků zajistí prosperitu všech občanů i státu. To se prokazatelně nestalo, ekonomika je ve slepé uličce a stát dokonce zadlužen tak, že beze změny jeho fungování dluh nelze splatit. Proto je naprosto nezbytné jasně deklarovat, že sliby nebyly splněny ať už byly myšleny vážně či nikoli. Je tedy nutno založit státní sektor a postupně jej posílit tak, aby soukromý kapitál byl nucen nejméně polovinu svých zisků přepustit státu.

1 1
možnosti
Foto

Ano, bez opuštění socialistického pojetí státu nelze dluh splatit, neboť to vede jen k navyšování dluhů.

2 0
možnosti
Foto

Ne že bych s něčím nesouhlasil. Problém ovšem je, že vy si důsledky, které popisujete přiřazujete k jiným příčinám. Vše to, co se vám nelíbí, zde zavádějí ti, co volají po silném a mocném státu, který bude všechny ovládat. Žádný kapitál neovládne národ bez silného státu. Brečíte na špatném hrobě.

3 0
možnosti
Foto

Naše republika je jako žena. Neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane.

2 0
možnosti

J82a33n 12F63r89o49l49í75k

9. 5. 2015 10:47

Tam, kde je hospodářství státní to funguje na jedničku. Třeba na Kubě, KLDR nebo v Rusku. Také u nás byl za socíku blahobyt a nyní žijeme v bídě. No autor článku by se měl především léčit.;-)

4 0
možnosti

V Rusku statni neni, tam to privatizovali. Ale ne do zahranicnich rukou, ale kamaradickum. Z nich pak vznikli gubernatori. Takze rusky zpusob privatizace vedl ke vzniku rezimu, ktery vykazuje vsechny znaky fasistickeho rezimu.

3 0
možnosti

Jak vypadají " kapitálem vykradené státy"?  Nenajdeme v nich ani jednu fungující fabriku? Ani jednu fungující společnost?  Padá v nich většina lidí hlady?   Padají omítky a římsy z baráků do ulic víc, než tomu bylo v našich městech před čtvrtstoletím?  Jsou stroje zestárlejší a výrobky technologicky ještě zastaralejší, než tomu bylo za blahého socializmu?  Máme méně bytů a zmizela osobní auta?   Tak z čeho mám usoudit, že náš stát je "kapitálem vykraden"????

7 0
možnosti
Foto

Když si tu Vaší otázku zúžíme na "zahraničním kapitálem vykradený stát", tak skutečně lze říci, že HNP je přinejmenším o 10% nižší než HDP.

Je otázkou, zda toto už je na pováženou? Stejně tak je na zvážení, zda-li by byl ideální stav, kdy HNP by se limitně blížilo k nule, tedy bylo téměř o 100% nižší než HDP. Fakt byste stejně jásal. A kde je tedy ta hranice mezi jásotem, že odtéká z republiky 10% HDP, a pláčem?

0 4
možnosti

Z čeho usuzujete, že nejsme hospodářsky silní?  Z "přání otcem myšlenky". Nebo považujete za hospodářsky slabý stát, který zaujímá v HDP na obyvatele 36. místo z cca dvouset států? (o 28. místě v HDI nemluvě)?  Kde je podle Vás hranice silných států?

0 0
možnosti
Foto

A co takhle vzít jako měřítko HNP, tedy to skutečně zůstává doma pro obyvatele?

0 0
možnosti
Foto

Kapitál existuje co je lidstvo a nikdy nevykradl stát, alenaopak pomáhal k prosperitě států. Čím bohatší kapitál, tím bohatší stát a tím bohatšíchudí. To je ekonomická poučka, která platí po staletí.Rv

3 0
možnosti
Foto

To platí ale pouze tehdy, když kapitál je zdrojem HNP.

0 2
možnosti
Foto

Je ale skutečně k diskuzi, zda řešení nynějších problémů je možné hledat v posilování role národních států, zda-li by to neznamenalo ve skutečnosti posilování role lobbystických skupin, které by se kryly za národní zájem.

0 0
možnosti

Pane Kroupa myslím , že jste to vystihl naprosto přesně.

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS