Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To bude jiný syndrom, jak to tak čtu.

0 0
možnosti
Foto

Vše, co nám dle Vás hrozí po vystoupení z EU, již dnes máme.

0 0
možnosti
JW

Máte pravdu ve všem, pane Kroupo. Habsburkové taky ocenili úspěšné podnikatele z Čech tituly. Např. Emil Ritter von Skoda,tvůrce Škodových závodů,nebo rodinu Schebků, kteří postavili severozápadní dráhu povýšil do šlechtického stavu. A názor,že přerozdělovali prostředky do chudých oblastí Rakouska? Vždyť to se děje i dnes u nás, sami jako republika jsme příjemci dotací z EU. Ale takové názory jako Vaše se v době vlastenčení nenosí.

1 0
možnosti
PV

Rekl bych, ze to co nazyvate Klaus-Konvickovym syndromem nikterak nezpochybnuje, ze pro ekonomicky vyvoj jsou lepsi vetsi hospodarske celky bez nesmyslnych barier, to co zpochybnuji je fungovani EU, ve ktere je ekonomika drcena onou zbytecnou "politickou" nadstavbou, ktera generuje ekonomicky nesmyslne akce (zachrana Recka, dotovani mnohych nesmyslu, zatizeni ekonomik platbami tzv. uprchlikum a mnohe dalsi).

1 0
možnosti
VV

Ono je otazkou, zda by bankrot Recka neprisel mnohem draz. Mylim, ze predni evropsti ekonomove si to na rozdil od toho vsude se vyjadrujiciho ekonomisty dovedli spocitat.

Jen si vzpomente jak ti jednodussi nadavali na Miroslava Singra, kdyz devalvoval korunu.

A ta domela ztrata se jim dodnes nekolikanasobne vratila.

0 0
možnosti
Foto

Je dále zcela bez diskuze fakt, že za vysokou průmyslovou úroveň českých zemí vděčí Česká republika hospodářské politice vlády Rakousko-Uherska

Zdroj: http://premysljankroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=526043

Tak to rozhodně není bez diskuze. Jak také prohlásil TGM, Vídeň nás daňově vykořisťovala.

Státní finance směrovaly především do německy mluvících oblastí, třeba ve školství a telefonizaci.

A ten průmyslový rozvoj českých zemí se odehrával především v Sudetech. A protože střední Evropu táhlo Německo, tak je to i logické. České oblasti zůstaly až od r. 1938 oblastmi zemědělskými s výjimkami zemědělského a dopravního strojírenství a potravinářství. Což je samozřejmě hodně.

2 0
možnosti
PK

Je zcela jedno, jestli to bylo v Sudetech. Bylo to v Rakousku-Uhersku, čili ve velkém státním útvaru. Přečtěte si dobovou literaturu. Tam se dočtete, že vídeńská vláda podporovala průmyslové podnikání a to i formou daňových úlev.

Raousko po rozpadu stálo na pokraji bankrotu, neboť většina průmyslu byla v Čechách. Je třeba si uvědomit, že velký stát má také velký vnitřní trh, tudíž i větší poptávku a to nejen v oblasti spotřebního zboží, ale i investičních celků

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.