Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud něco vyrábím v rozsahu větším než potřebuje domácí trh, tak čerpám úspory z rozsahu v míře větší než velké. A na tom jsou založeny zisky ze svobodného mezinárodního obchodu pro všechny prostřednictvím relativních výhod. Dovoluje racionálnější alokaci zdrojů a tím i větší efektivnost výroby. To vše se ztrácí při jeho jakékoliv restrikci.

USA nemusí věnovat úsilí výrobě automobilů, mohou se věnovat efektivnější produkci, co umí lépe.

0 0
možnosti
PK

USA nevyrábí vůbec nic, To dělá soukromý průmysl. Ten se orientuje pouze a výlučně na maximalizaci zisku. V popředí zájmu jsou majitelé akcií, popřípadě investiční fondy. Ti budou vždy vyrábět v zemi s nízkou cenou práce a prodávat co nejdráže. Výsledek je, jak jsem popsal. Kdyby se pan Trump řídil Vašími poučkami, tak by nevypovídal obchodní smlouvy. Jeho politika je důsledkem

ohromného schodku v obchodní bilanci,a pokus o hospodářskou záchranu USA. Vždy je výhodnější levně nakoupit a draho prodat, než investovat do vývoje, který je nejistý a drahý. Používat v životě školní poučky je zcela zcestné.

0 0
možnosti
JZ

Vasim psanim do supliku jste mne pripomnel meho byvaleho tridniho ucitele. Ten, v dobe Protektoratu Cechy a Morava vyucoval v nasem malem slovackem mestecku, pod portretem Adolfa Hitlera krome jineho i nemcinu, si nechal v dobe nejvetsi narodni poroby postavil vilu, nabizenou dnes jeho potomky za 9 milionu, bojoval tajne proti nemeckemu nacismu psanim do supliku, coz nam prozradil v roce 1957, kdy jsme jeho odbojova prostna, nesouci nazev Nase vlajka nacvicovali a na Mirove slavnosti, poradane k prilezitosti prejmenovani mistniho zameckeho parku na park Sovetskych osvoboditelu (mestecko osvobodili rumunsti vojaci), jsme prostna, ktera diky barvam cvicebnich uboru koncila vytvorenim ceskoslovenske vlajky, predvedli verejnosti.

1 0
možnosti
Foto

Ty rumunské jednotky snad byly součástí sovětské armády a pod jejím velením.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.