Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Vrah

8. 1. 2011 10:30
Nezastávám se těch otrokářů,

je to jedno velké svinstvo, ale pokud ty děti nebudou pracovat (třeba v důsledku bojkotu plodů jejich nehumánní práce), budou nejspíš šlapat chodník.

0 0
možnosti
PK

krpjan

8. 1. 2011 10:40
Re: Nezastávám se těch otrokářů,

Nečetl jste to pořádně. Ty děti byly uneseny , odlákány od jejich rodin. Do školy snad nechodily, ale žily v rodině. Tady se jedná o dva trestné činy. Jedním je zavlečení dětí do ciziny, tím druhým je práce dětí do 14.ti let. To je dnes také trestné. Pedofilie je dnes trestná a státy udržujií obrovský aparát za účelem jejího potlačení. Na zisky koncernů se ale nesahá. Děti do 14-let můžou chodit do školy, nebo si hrát. Jsou to děti. Podívejte se na ten film (poslední link) Myslíte že je lepší když si budou hrát, nebo tahat těžké žoky s kakaem. Jak můžete takhle psát!! Prodejte tam vlastní děti.

Napřed si ale přečtěte trestní zákoník.Uvidíte, co se vám stane.:-(

0 0
možnosti
BB

Beránek boží

8. 1. 2011 9:49
A jak by na tom byly bez té práce?

Měly by se ty děti lépe?

Nejsem si tím jistý.

0 0
možnosti
DN

Englishman

8. 1. 2011 8:57
Klidně svému synovci čokoládu kupte

Naprostá většina toho, co se v obchodech tváří jako čokoláda, vidělo kakaové boby leda tak z rychlíku. Anebo zvolte druhou možnost a kupte čokoládu se značkou Fair Trade. Fair Trade je obecně podvod, jehož cílem je prodat méně kvalitní zboží za vyšší cenu, ale otrockou práci Fair Trade netoleruje a kakaové boby v čokoládě s touto značkou budou nejspíše pocházet z Jižní Ameriky.

Jinal nejsem sice fanda otrocké práce, ale je pořád lepší kupovat z Afriky výsledky práce otroků, než importu z Afriky zcela bránit (což EU u potravin dělá). Pokud z Afriky nebudeme nic kupovat, tak se tamní obyvatelstvo včetně dětí nebude mít lépe, nýbrž hůře.

0 0
možnosti
IJ

India

8. 1. 2011 8:54
Co rýže?

A jiné potraviny? Co třeba obilí? Nebo káva? Co produkty českého soukromého zemědělce? Na nich nelpí pot a krev jeho rodiny? Stačí si pokecat se zemědělcem kdekoli na trhu. A co maso? To by lidi nemohli jíst nic - leda chemii, kterou vyrobí stroje a není v ní ani fň něčeho přírodního (pozn. kupovala jsem půl roku dětem jogurty, které neobsahovaly ani jedno procento bílkovin!!!). Takový je prostě svět. A byl takový vždycky.

0 0
možnosti
JB

baranka

8. 1. 2011 8:46
Máte nakupovat tu z Kauflandu , tam žádné kakao není .

Jinak stejný problém bude s čajem , kávou a dalším přicházejícím z těch oblastí .

0 0
možnosti
T

trallfa

8. 1. 2011 8:39
Glory, glory haleluja.....

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.