Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P37e34t96e33r 28S82m58r82e41k

20. 6. 2015 13:49

No a čo tie bandy zúrivých tureckých moslimov pred sinagógami v Nemecku, vrieskajúcich o "zbabelých židovských sviniach" a prizerajúcich sa nemeckých policajtov ?? 8-o Sfanatizovaný dav o niekoľkých tisícoch ? To je dávno za hranou a Nemci to vedia.

4 1
možnosti
OF

Tys asi zbil Hedviku Malinovou, co ?;-D

0 0
možnosti
OF

SOLLICITUDO REI SOCIALIS

 

Encyklika Jana Pavla II.

o starosti církve o sociální otázky

z 30. prosince 1987

 

 

 

ZVON

ČESKÉ KATOLICKÉ NAKLADATELSTVÍ

PRAHA 1996     Církevní schválení České biskupské konference č.,j. 323/96 ze dne 7. května 1996     Po převodu do elektronické podoby neprošlo korekturou ani schválením. Připomínky a opravy zasílejte na e-mail Tento a další dokumenty naleznete na Internetu: http://www.kebrle.cz/katdocs.htm                   Publikace vychází za podpory Rakouské biskupské konference © ZVON, České katolické nakladatelství a vydavatelství, spol. s r.o., Praha 1996 ISBN 80–7113–154–7   Předmluva Tato encyklika, vydaná dvacet let po encyklice Populorum progressio, odráží péči církve o sociální otázky konce osmdesátých let 20. století, kdy nezaměstnanost a hospodářský úpadek ohrožovaly život milionů lidí nejen v rozvojových, ale i v hospodářsky vyspělých zemích. V roce 1967 se mělo za to, že hospodářskou zaostalost rozvojových zemí bude možno překonat v poměrně krátké době bez mimořádného úsilí. Ale současná situace světa působí spíše opačným dojmem. K hospodářským a sociálním problémům rozvojových zemí se přidaly ještě další těžkosti: negramotnost, obtížný, ne-li dokonce nemožný přístup k vyššímu vzdělání, různé formy vykořisťování, útlaku a diskriminace, obrovská zadluženost, která od roku 1960 do r. 1993 vzrostla z 18 miliard dolarů na 1,5 bilionů dolarů! Zarážející je, že vedle nesmírné bídy se některé privilegované skupiny stávají otroky majetku a nemyslí na nic jiného než na nepřetržité nahrazování věcí věcmi ještě dokonalejšími. Tento vulgární materialismus (konzumismus) překrývá nejhlubší tužby člověka, které, přes vnější bohatství, zůstávají neuspokojeny. Svatý otec vyzvedává angažovanost pro chudé. Láska k chudým, kterou by měl projevovat každý křesťan, je napodobením Kristovy lásky a ta by měla zahrnovat velké zástupy hladovějících, žebrajících, bezdomovců, lidí bez lékařské péče a bez naděje na lepší budoucnost. Papež připomíná, že by s

0 0
možnosti
OF

Autor má přehled, srdce i mozek. Článek je level výše, než článek paní Vojtekové.Nejsem vzdělanec  a česky jsem se dodnes stoprocentně nenaučil. Nicméně jak vidím já.....

Už v 80.letech napsal Jan Pavel II. nějako encykliku, která se týkala bohatého severu a chudého jihu. Mám pocit, že papež předvídal přesně to, co nyní děje. Encyklika vyzněla naprázdno. V Boha nevěříme, já také moc ne, ženeme se za mamonem a tak to dopadá. Kolonie už sice nejsou, bohatství afrických a arabských zemí je vyloženě drancováno.Vojenské intervence / hlavně USA/ jsou politováníhodné. Během první světové války Anglie a Francie slíbily Arabům samostatný stát. Nakonec si Arábii oba státy rozdělily, Británie si nechala Mosul /ropa /, Francie Sýrii a Libanon.

Podívejte se na hranice Sýrie ,Iráku, Saudské Arábie....nakresleny podle

pravítka. Po válce USA odstranily v Iránu demokratický režim a implantovaly tam šáha Pahlaviho.... a nakonec dostaly po zásluze Chomejního...

Chomejním to v podstatě začalo....Turecko mělo být po 1.světové válce prakticky zlikvidováno, Řecko mělo dostat oblast kolem Černého Moře a snad i Istanbul, Sýrie východ Turecka.....blud na blud.... ještě,že Ataturk ty britské a francouzské idioty postavil před hotovou věc. Politici jako Lloyd George / obdivovatel Hitlera !/ , Curzon...aj doslova domrvili svět. Rozum měl jen Wilson. Otázka ekonomiky.1% lidí vlastní 90% světového bohatství. Nadnárodní monopoly drancují rozvojové země, čí je to zájem ? Náš ? Asi těžko..... Kaddafi chtěl zavést jednotnou africkou měnu a vyhnout se dolaru....asi se to moc nehodilo.

Byl by pro nás problém kupovat africké výrobky ? Určitě by se něco našlo

/z časem/. Raději si koupím africkou keramiku, šperk... než se budu starát

o imigranty.

3 5
možnosti
MK

Rv Hodně slov o ničem; základní fakt Vám uniká: migrace v rámci Evropy, popřípadě i do USA, je ve stejném kulturním prostředí. I Vietnamci a třeba i Indové se přirozeně chovají jako v hostitelské zemi a snaží se "zapadnout".

Jedině muslimové se zcela vymykají jakýmkoli multikulturním pravidlům a zvyklostem. Když si připustíte tento fakt, uznáte, že 2/3 článku bylo napsáno zbytečně a zbylá třetina byla o jiném tématu.

7 2
možnosti
Foto

Zda se, ze se vyzivate v tvrzenich, ze slova, ktera nejsou dle vasi osnovy, jsou o nicem .. Vase tvrzeni je o nicem :-). Nebo chcete tvrdit, ze muslimove, kteri ziji dejme tomu v treti generaci mezi nami se jak tvrdite zcela vymykaji pravidlum a zvyklostem? Dovoluji si tvrdit, ze az na par jednotlivcu tomu tak neni a ani nebylo .. Z tohoto duvodu je clanek mnohem mene zbytecny, nez vas prispevek, ktery jen slepe tvrdi propagandu .. Momentalni stav s pristehovalci je zavazna vec, ale vase tvrzeni o nicem a lzi jsou tim, co situaci misto reseni jen zhorsuji .. ode mne k vam tedy zadna zmena :-)

1 0
možnosti
OF

Jsem rozhodně proti imigraci. Příčiny imigrace jste ale popsal naprosto přesně.Stejně jako naší emigraci. Karma R^

1 0
možnosti
OF

Spíše příčiny emigrace

0 0
možnosti
VV

Jednoduse karma. Ale ceskym "patriotum" se to libit nebude.

5 4
možnosti
MD

Z ciziho se vzdy dobre rozdava. Povalecni kolektivizatori zemedelstvi a jejich ucednici o tom vi sve, ze?

2 0
možnosti
EVM

Pani Vojtekova jako mnozi jini vidi evropske multikulturni silenstvi naprosto realne a diky za to! Ponechte nam nase basniky a uctu k nasim lidem, kteri ve sve dobe neco vytvorili. Nam na rozdil od vas na budoucnosti nasi krasne ceske zeme opravdu zalezi! [>-] R^

10 4
možnosti
VV

Ano ze sveho dvorecka obehnaneho vysokou zdi.;-D

4 5
možnosti
Foto

Slušná multi kulti slátanina. Jen tak mimochodem, náš známý novinář, básník a politik se jmenoval Karel Havlíček. A protože pocházel z Borové, přidal si ke jménu přídomek Borovský. Takže je správně K. Havlíček Borovský.

5 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Caveat venditor (Prodávající by měl dát pozor. )
Odpovědnost za vlastnosti prodávaného zboží nese prodávající.
To platí nejen v ekonomii, ale i v politice.