Diskuse

Proč nefunguje eurozóna

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážený pane Raštica, ten článek není nic jiného, než rozbor možností investičního záměru evropské komise pod názvem Invest in Europe. Jinak máte hezkou čepici.

0 0
možnosti

Typicke francouske a castecne i nemecke ekonomicke politiky.

0 0
možnosti

;-D

komunistický teoretik co nikdy nepodnikal v akci 

;-D

2 0
možnosti

Který ze států EU se dostal z téměř posledního místa na téměř první?

Irsko!

Proč?

Přesuny investic státem dle Vašich líbivých tabulek ?

Nikoliv.

Maximálním možným uvolněním podnikatelského prostředí, nízkou byrokracií, nízkou mírou přerozdělování a daní. Dnes patří reálné výdělky v Irsku mezi nejvyšší v Evropě.

Který stát nejvíce v žebříčku HDP/hlavu poklesl?

Švédsko

Proč

Od 60-tých let stále rostoucí přerozdělování, stále měkčí podmínky pro motivaci k práci, stále vyšší daně až nejvyšší v EU. Pokles zastavily až pravicové vlády... Dočasně. Dnes se multikulti levice snaží opět ...

2 0
možnosti

Můžete malovat tabulky jak chcete, dokuď budou lidi kupovat jen to nejlevnější, budou to obchodníci dovážet z nejlevnějších zemí. co je vám platná investice do strojírenství, když tu závitovou tyč obchodník stejně nechá vyrobit v Číně. Víc na tom vydělá a vy si brzo budete kupovat další, vydělá znova.:-/

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě. Je důležité, aby inteligentní lidé šli ve stopách politruků z médií a odhalovali jejich blbost. Karma R^

0 0
možnosti
Foto

A co Vám na to řekl náš ekonomický génous Kalousek, včele s býv. min. ekonomiky papá Klausem?

Schválili vám to?

No a dál?

Chinu - máje jistě na mysli PRC - to nezajímá. Tu zajímá pochopitelně hlavně "má dáti - dal". A to je celá teorie. :-P

0 0
možnosti

nevidím důvod proč se honit za nějakým "růstem ekonomiky"

Podstatný je můj životní standard. 

Když si koupím mobil za 10000kč letos a když si koupím mobil za 10000kč další rok tak sice neroste vůbec ekonomika, ale můj standard je lepší protože díky pokroku v hardware mám lepší zařízení za stejnou cenu. (ponechme stranou že je plýtvání měnit stále funkční mobil za nový)

Mimochodem vaše teorie má jeden absurdní předpoklad - automaticky předpokládá že investice je výnosná - to je nesmysl.

Podívejte se například na (státem organizované a placené) olympijské hry v Řecku - celková investice byla cca 100 miliard EUR vzniklých zadlužením s cca 10 procentním úrokem ročně.

Stadiony se stavěli 3 roky... a rok po hrách se (prý) na řeckých účtech našlo 20 miliard EUR... tedy méně než kolik byly úroky za danou "investici" řecká vláda tedy přes investování 100 miliard do "ekonomiky" byla 120 miliard v mínusu bez toho aby existovali jakékoliv zdroje z kterých to splatit.

Investice nejsou nic jiného než hazardní hra v které se obvykle prohrává. Kdyby stát hrál jen s vlastními prostředky řeknu jeho věc- ale on hraje s penězi které vymáhá silou na daních... a výsledky jeho investic jsou katastrofálně tristní. 

Stát je tady od toho aby zajišťoval lidem základní služby - měl policii která postřílí zloděje, měl soudce kteří budou vymáhat právo, měl armádu aby bránil své území... skutečně tady není od toho aby vydělával peníze.

Alespoň dokud nebude plnit své základní funkce- to jest tu policii a armádu - by se neměl pouštět do ničeho dalšího.

2 0
možnosti

Nezajímá mne že ekonomika roste když není toaleťák...

chci ten toaleťák a stát který brání jeho dodání tím že chce investovat do lokomotiv by neměl mít tu drzost chtít po mne daně když není schopen zajistit základní potřebu.

Co je ještě horší že za povětšinou mizerné a neefektivní investice které zdaleka nekončí tak pěkně jak máte v tabulkách ještě navíc dělá na dluh a pak po mne chce abych na daních splácel úroky. 

Čili víc než kolik povětšinou blbě (viz řecko) investoval.

1 1
možnosti